وبلاگ ویلاسازه

ذغال و انواع آن

ذغال مکعبی

ذغال و انواع آن

زغال یکی از قدیمی ترین سوخت ها می باشد ، از زغال برای تولید گرمایش در بخاری های هیزمی و همچنین طبخ غذا در انواع باربیکیو استفاده می شود . با رواج سوخت های فسیلی استفاده از سوخت های طبیعی مانند چوب و ذغال کاهش یافت . اما سوخت های فسیلی روبه کاهش هستند و همچنین آلایندگی بالایی ایجاد می کند . به همین دلیل توجه ها دوباره به سمت سوخت‌های طبیعی معطوف شد . منابعی مانند ذغال و چوب دوباره مورد توجه قرار گرفت . ویلاسازه در این مقاله سعی دارد شمارا برای انتخاب یک ذغال خوب برای باربیکیو و یا آتشدان و بخاری هیزمی  راهنمایی نماید.

باربکو مسقف villasaze

باربیکیو و باربی کیو های تولید شرکت ویلاسازه با بهترین کیفیت

البته استفاده از زغال هیچگاه منسوخ نشده بود ، افراد هنوز هم در سراسر دنیا از این سوخت برای تولید گرما و همچنین پختن غذا استفاده می کنند . استفاده از زغال به نوعی یک حس نوستالژیک و بسیار دوست داشتنی ایجاد می کند . به خصوص در ایران استفاده از زغال برای آماده کردن غذا در فضای باز ، یکی از تفریحات سنتی می باشد .
در کشور ما از زغال بیشتر برای طبخ غذا و مخصوصاً آماده کردن کباب استفاده می شود . البته زغال در ایران مصارف دیگری نیز دارد که قلیان یکی از مهمترین آنها می باشد . استفاده از زغال برای قلیان تقریباً هیچ جایگزین دیگری ندارد .

باربکو رومیزی villasaze

باربیکیو و باربی کیو های تولید شرکت ویلاسازه با بهترین کیفیت

درگذشت زغال در اثر سوختن چوب به دست می آمد ، اما امروزه از روش‌ها و دستگاه‌های مختلفی برای تولید انواع زغال استفاده می‌شود . انواع ذغال های مصنوعی جایگزین زغال طبیعی شده اند ، البته کارایی بیشتر و بهتری نسبت به زغال طبیعی دارند .
زغال های فشرده به سرعت گرم می شوند و طول عمر بیشتری نسبت به ذغال های طبیعی دارند . امروزه برای مصارف مختلف زغال های مخصوصی وجود دارد . به عنوان مثال زغال های سکه ای که برای قلیان استفاده می شوند ، همچنین زغاله قلوه ای که بیشتر برای کباب مورد استفاده قرار می‌گیرند .

ذغل فشرده
روش تهیه زغال

تهیه زغال به دو روش سنتی و صنعتی انجام میگیرد ، البته هر کدام از این روشها به چند دسته مختلف تقسیم می‌شوند .
در روش تهیه زغال به صورت سنتی از دو روش مختلف استفاده می شود . در روش اول چوب ها را در فضای باز بر روی هم انباشته می کنند و آنها را آتش میزنند . بعد از این که توپ ها به طور کامل سوختند زغال به دست می آید .
البته این روش تقریباً در دنیا منسوخ شده است ، اما هنوز هم در برخی مناطق همانند شمال اروپا از این روش استفاده می شود . یکی از معایب این روش ایجاد آلودگی زیاد می باشد . همچنین بازده کمتری دارد به دلیل اینکه خاکستر زیادی تولید می شود که مصرف زیادی ندارد .

باربکو استیل villasaze

باربیکیو و باربی کیو های تولید شرکت ویلاسازه با بهترین کیفیت

در روش دیگر چوب ها را در داخل یک کوره قرار می دهند . بعد از روشن کردن آتش تمام منافذ و روزنه ها را می بندند ، تا چوب ها به تدریج تبدیل به زغال شوند . این روش بازده بیشتری نسبت به روش اول دارد ، و امروزه در کشورهای زیادی رایج میباشد . همچنین زغالی که به وسیله کوره به دست می آید دارای کیفیت بهتری می باشد ، و می تواند گرمای بیشتری ایجاد کرده و مدت زمان بیشتری گرما تولید کند .
از چوب های مختلفی برای تهیه زغال استفاده میشود که هر کدام دارای فوایدی هستند . هر نوع زغال برای مصارف خاصی مورد استفاده قرار می گیرد . به عنوان مثال زغال های سبک برای تولید گرما بسیار مناسب می باشند ، اما طول عمر کمتری دارند . زغال سنگ این در مقایسه با زغال سبک گرمای کمتری آزاد می کند ، اما می تواند مدت زمان بیشتری به طور یکنواخت گرمادهی داشته باشد .

انواع زغال فشره
تولید زغال فشرده

صنعت تولید زغال نیز همانند سایر صنعت ها از رشد تکنولوژی بی بهره نبوده است . دستگاه ها و روش هایی به وجود آمد که باعث تولید زغال هایی با کیفیت بالا و ماندگاری زیاد شد . این نوع زغال ها به زغال فشرده معروف می باشند ، و در کشور ما نیز انواع مختلفی از آن وجود دارد .
برخلاف زغال طبیعی که مستقیماً از سوختن چوب به دست می آید ، برای تولید زغال فشرده از خاک زغال استفاده می‌شود . روش‌های بسیار مختلفی برای تولید زغال فشرده وجود دارد ، کیفیت هر کدام از آنها با یکدیگر متفاوت می باشد .
رایج ترین روش برای تولید زغال فشرده به این صورت می باشد که ، ۹۰ درصد خاک زغال به همراه ۵ درصد آب و ۵ درصد صمغ عربی با هم ترکیب می شوند . این مخلوط به وسیله دستگاه های مختلفی فشرده شده و سپس خشک می شوند .

باربکو گازی villasaze

باربیکیو و باربی کیو های تولید شرکت ویلاسازه با بهترین کیفیت

برای شکل دادن به اینمنوع زغال از قالب های مختلفی استفاده می شود . معروف ترین نوع زغال های فشرده زغال چینی ، زغال قالبی و زغال سکه ای می باشد . دلیل نامگذاری زغال چینی به این علت می باشد که ، اولین بار این محصولات از کشور چین وارد ایران شده‌اند .
زغال فشرده به سرعت روشن میشود ، و می تواند برای مدت زمان طولانی روشن بماند . زغال فشرده بود و بوی خاصی ندارد و می توانید در مکان های سرپوشیده نیز از آن استفاده کنید .
در اکثر زغال های فشرده سوراخی در وسط زغال وجود دارد . این سوراخ به این دلیل ایجاد شده است تا گردش هوا به راحتی در تمام سطح زغال برقرار باشد . اکسیژن رسانی به سطح زغال باعث می شود تا چرخه سوخت به طور کامل انجام گیرد .

انواع ذغال

تفاوت زغال سنگین و زغال سبک

به طور قطع شما نیز واژه زغال سنگین و زغال سبک را شنیده اید . برخی از چوب ها دارای وزن بیشتری در مقایسه با چوب های دیگر هستند . این تفاوت به دلیل نوع درختان و همچنین چرخه حیات آنها می باشد .
زغال سبک معمولاً بسیار سریع تر آتش می گیرد و گرمای بیشتری تولید می کند . اما طول عمر کمتری دارد و خیلی سریع تبدیل به خاکستر می شود . زغال سبک برای تولید گرما و گرم کردن محیط بسیار مناسب می باشد .
اما زغال سنگین به زمان بیشتری برای روشن شدن نیاز دارد ، و گرمای کمتری در مقایسه با زغال سبک تولید می کند . اما مدت زمان بیشتری را می تواند در یک دمای ثابت باقی بماند . به همین دلیل زغال سنگ این بهترین زغال برای طبخ غذا و همچنین استفاده در قلیان می باشد .

باربکو villasaze

باربیکیو و باربی کیو های تولید شرکت ویلاسازه با بهترین کیفیت

درختانی که دارای برگ های پهن می باشند معمولاً دارای چوب سنگین می باشند . درختانی که چوب سنگین دارند برگهای آنها در فصل پاییز زرد شده و میریزد .
اما درختانی که دارای چوب سبک میباشند معمولا برگهای سوزنی شکل دارند . اینو درختان اکثراً در تمام طول سال سبز میباشند .
البته در اصطلاح به جای زغال سنگین و زغال سبک از واژه زغال نرم و زغال سخت نیز استفاده می شود .
البته چوبهای سخت لزوم نه میشه با دوام تر و محکم تر از چوب های نرم نمی باشند .
زغال لیمو رایج ترین زغال برای استفاده در قلیان می باشد ، همچنین زغال چوب های مختلفی مانند چوب بلوط ، پسته ، انجیر ، سیب و … برای تولید زغال مناسب میباشند .
یکی از چوب هایی که برای تولید ذغال بسیار مناسب می باشد چوب بامبو می باشد . زغال بامبو یکی از محبوبترین زغال ها در در سرتاسر دنیا می باشد .

ذغال مکعبی
زغال بهتر است یا چوب ؟

شاید این سوالی باشد که برای بیشتر افراد پیش آمده است . برخی اوقات برای ما سوال پیش می آید که برای مصارف خود بهتر است از زغال استفاده کنیم یا چوب ؟
برای پاسخ به این سوال ابتدا باید مزایا و معایب هر کدام را بازگو کنیم .
چوب می تواند به آسانی قابل حمل باشد و همچنین آلودگی کمتر ایجاد می کند . هنگام حمل و جابجایی چوب کثیفی کمتر ایجاد میشود . چوب می تواند براحتی روشن شود و شعله زیادی از خود منتشر کند . همچنین سوختن چوب باعث تولید گرمای زیادی می شود ، که برای گرمایش محیط فوق العاده میباشد . همچنین سوختن چوب باعث تولید میزان زیادی روشنایی می شود ، این موضوع به هنگام شب کاربرد زیادی می تواند داشته باشد .
اما سوختن چوب می تواند دود زیادی ایجاد کند ، همچنین طول عمر کمتری دارد و باید به طور مداوم شارژ شود .
زغال فضای بسیار کمتری در مقایسه با چوب اشغال می کند . حجم مشخصی از زغال می تواند برای مدت زیادی تولید گرما کند . گرمای تولید شده به وسیله ذغال به صورت مداوم و پایدار می باشد . به هنگام سوختن زغال دود چندانی ایجاد نمی شود ، به همین دلیل آلایندگی کمتری دارد .
زغال در مقایسه با چوب کثیفی بیشتری ایجاد می کند ، همچنین زغال به هنگام سوختن شعله زیادی ایجاد نمی کند . در بیشتر مواقع سوختن زغال کاملاً بدون شعله می باشد . روشن کردن ذغال در مقایسه با چوب کمی دشوارتر می باشد . میزان گرمای زغال در مقایسه با آتش چوب بسیار کمتر می باشد .

استفاده از زغال برای پخت غذا

به اعتقاد خیلی از افراد غذاهایی که بر روی ذغال آماده شود دارای عطر و طعم بهتری می باشد . هر نوع غذا و یا نوشیدنی که بر روی ذغال آماده شود عطر و طعم متفاوتی دارد . همچنین زغال یک سوخته طبیعی می باشد و دارای مضرات بسیار کمتری است .
در کشور ما زمانی که صحبت از ذغال می‌شود ناخودآگاه به یاد کباب می‌افتیم . کباب یکی از غذاهای سنتی در کشور ما می باشد انواع بسیار مختلفی دارد . به هنگام مسافرت و یا پیک نیک یکی از عمده ترین غذاهای پخته شده توسط افراد کباب می باشد . سوختن زغال باعث ایجاد طعم بسیار متفاوتی در کباب می شود . تقریباً اکثر ایرانی‌ها ترجیح می‌دهند که کباب خود را بر روی ذغال آماده کنند .
زمانی که شما برای مسافرت و پیک نیک به طبیعت می‌روید ، یکی از اولین کارهایی که انجام می دهید روشن کردن آتش و آماده کردن زغال می باشد . آتش و یا زغال را به منظور تهیه چای ذغالی و یا پخت کباب غذا های مختلف آماده می کنید .
همچنین برای اینکه بتوانید آتش را به خوبی کنترل کنید می توانید از انواع منقل ، کباب پز و باربیکیو استفاده کنید . انواع این محصولات در سایزهای متنوع در بازار موجود می باشد .
شما بر حسب نیاز و مصارف خود می توانید یکی از انواع مختلف کباب پز و باربیکیو را خریداری کنید . برای این منظور می توانید به تولیدی ویلا سازه مراجعه کنید .
شما می توانید طرح های بسیار مختلف و متنوع از منقل ، کباب پز و باربیکیو را در ویلا سازه مشاهده کنید ‌. همچنین شما می توانید خرید خود را به صورت حضوری و غیر حضوری انجام دهید .

خرید اینترنتی باربیکیو

خرید اینترنتی یکی از گزینه هایی می باشد که در طی سالیان اخیر در ایران بسیار رایج شده است . البته این روش خرید سالیان طولانی میباشد که در تمام دنیا مرسوم می باشد .
خرید اینترنتی بهترین روش برای صرفه جویی در هزینه و زمان می باشد . شما در مدت زمان کوتاهی می توانید از محصولات و فروشگاه های مختلفی بازدید کنید . محصولات مختلف را به لحاظ قیمت و کیفیت با هم مقایسه کنید ، و در نتیجه بهترین انتخاب را با توجه به نیازهای خود داشته باشید .
برای خرید اینترنتی میتوانید به وب سایت ویلا سازه مراجعه کنید ، و با کسب اطلاعات بیشتر در مورد محصول مورد نظر به آسانی خرید خود را انجام دهید .

سوالات متداول زغال و انواع آن

 

بهترین نوع زغال برای قلیان کدام است ؟

یکی از بهترین زغال هایی که میتوان برای خیلی آن مورد استفاده قرار داد زغال لیمو و زغال پسته می باشد . درخت لیمو و درخت پسته دارای چوب هایی هستند که می توانند مدت زمان زیادی را به حالت گداخته باقی بماند . به طور کلی چوب های سنگین برای تهیه زغال بسیار مناسب تر می باشند . به دلیل اینکه این چوب ها از تراکم بیشتری برخوردار هستند و زمانی که تبدیل به زغال می شوند پایداری بیشتری دارند .

 

چه نوع چوب هایی برای تهیه زغال مناسب است ؟

چوب هایی مانند چوب درخت بادام و همچنین چوب درخت لیمو برای تهیه زغال بسیار مناسب هستند . به طور کلی چوب هایی که با نام چوب سنگین  شناخته می‌شوند برای تهیه زغال بسیار مناسب هستند . البته در طی سالیان اخیر با تولید زغال های فشرده دیگر تفاوت چندانی بین چوب سنگین و سبک وجود ندارد . از تمامی این چوب ها می توان برای تولید زغال های فشرده استفاده کرد . در واقع زغال های فشرده نوعی زغال مصنوعی هستند که کیفیت بیشتری در مقایسه با زغال های طبیعی دارند .

 

سریعترین روش آماده کردن زغال کدام است ؟

زمانی که میخواهید مقداری زغال برای استفاده در قلیان و یا تهیه کباب آماده کنید می‌توانید از چند روش مختلف استفاده کنید . روش اول اینکه اگر زمان کافی برای تهیه زغال را دارید می توانید چند تکه چوب را آتش بزنید و سپس صبر کنید تا چوب ها تبدیل به زغال شوند . یک روش بسیار طبیعی است و اگر زمان کافی داشته باشد می‌تواند بسیار لذت بخش می باشد . در صورتی که زمان کافی برای آماده کردن زغال را ندارید می توانید از زغال های آماده استفاده کنید . سریعترین روش برای آماده کردن زغال استفاده از مواد قابل اشتعال مانند ژل آتش زا می باشد . زغال های مانند زغال فشرده در مدت زمان بسیار کوتاه تری آماده می شوند .

ویلاسازه برترین تولید کننده شمال غرب کشور علاوه بر این محصول محصولاتی همچون،تاب ویلایی،تاب ریلکسی،هیتر فضای باز،آتشدان،صندلی راک،تخت کنار استخری،باربیکیو،فوتبال دستی و …. نیز تولید میکند.

گروه تولیدی ویلا سازه

بازگشت به لیست

دیدگاهی در مورد “ذغال و انواع آن

  1. بازتاب: فواید آتش - فروشگاه اینترنتی ویلاسازه
  2. سمیرا گفت:

    همونطور که میدونیم ذغال ها انواع متفاوتی دارن مثلا ذغالی که برا کباب استفاده میشه با ذغالی که برای قلیان استفاده میشه فرق داره برای اینکه بتونیم توباربیکیو یه کباب خوشمزه درست کنیم باید ذغال خوب وبا کیفیت استفاده کنیم البته باربیکیو هایی که ویلاسازه تولید کرده دومنظوره هستن وکار کردش رو دوچندان کرده که هم میشه به صورت گازی استفاده کردهم ذغالی

  3. بازتاب: کاربرد انواع بخاری - فروشگاه اینترنتی ویلاسازه
  4. بازتاب: نکاتی در مورد راه اندازی باربیکیو گازی و کاربرد آن - فروشگاه اینترنتی ویلاسازه
  5. بازتاب: انواع مختلف منقل - فروشگاه اینترنتی ویلاسازه
  6. azari_kiz گفت:

    زغال ها در انواع زغال چینی ، زغال کبابی ، زغال شومینه ، زغال شمش ، زغال قلیان و … تولید می شود هر کدام از این نوع زغالها دارای بازدهی و ویژگی خاص خود است.
    – انواع زغال : زغال چینی یا فشرده

    زغال چینی جزو معروفترین انواع زغال ها به شمار می رود اسم دیگر آن زغال فشرده است ؛ زغال چینی بدون بو و بدون دود است.

    خود زغال چینی به سه نوع ( کبابی ، شمش ، سکه ای یا قلیان ) تقسیم می شوند.

    این زغال ها با چوب درختان با کیفیت مانند نارون ، صنوبر ، گیلاس ، چنار و … همراه با پوست گردو ساخته می شوند.

    ترکیب هر کدام از اجزای ساخته شده این زغال ها به شدت از اهمیت بالایی برخوردارند چرا که با رعایت نکردن ترکیبات ذغال بی کیفیت خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید