غذای کبابی سالمترین روش پخت غذا
یکی از محبوبترین و خوشخوراک ترین غذاهای مورد علاقه مردم خاورمیانه و به خصوص ایران ، کباب میباشد. غذای کبابی یکی از بهترین و سالم ترین نوع غذا میباشد که همواره طرفداران بسیاری برای استفاده در پیک نیکها ، تفریحات ، سفرها ، دورهمیها و مهمانیها دارد. .شما میتوانید با خرید باربیکیو های تولید شده در مجموعه ویلاسازه لذیذ ترین و خوشمزه ترین خوراکی ها را تهیه کنید واز دورهم بودن کنار همدیگر لذت ببرید برای ثبت سفارشات و اطلاع از قیمت با این شماره تماس حاصل فرمایید گوشت کبابی نیاسین و سلنیوم دارد که به حفظ سیستم ایمنی بدن کمک می کنند. سیستم ایمنی قوی نیز مانع از ورود بیماری به بدن میشود.
غذاهای کبابی با توجه به مواد اولیه و روشهای پخت مختلفی که در آنها به کار میروند، میتوانند تأثیرات متفاوتی بر سلامتی داشته باشند. در اینجا به برخی از تأثیرات غذاهای کبابی بر سلامتی اشاره میشود:
مواد اولیه گوشت
– نوع و کیفیت گوشت مورد استفاده تأثیر زیادی بر سلامتی دارد. گوشت با کمترین مقدار چربی انتخاب شود و بهتر است از گوشتهای سالم استفاده کنید.
مارینه کردن
– استفاده از مواد مارینه کننده میتواند به افزایش طعم و طراوت گوشت کمک کند. اما باید مواد مارینه با دقت انتخاب شوند تا مقدار نمک و چربی زیاد نشود.
استفاده از ادویهها
– ادویههای مختلف مانند زعفران، نعناع، فلفل، زردچوبه و … میتوانند به طعم و رنگ گوشت افزوده شوند و برخی از آنها خواص سلامتی دارند.
رفتارهای پخت
– روشهای پخت مانند گریل کردن، کباب کردن یا سوختن میتواند تأثیر زیادی بر سلامتی داشته باشد. پخت با روشهای سرخکردن باعث افزایش مواد ناراحتکننده مانند هیدروکربنهای آروماتیک پلیسیکلیک (PAHs) میشود که در برخی موارد ممکن است مضر باشد.
استفاده از چربیهای سالم
– استفاده از روغنهای سالم مانند روغن زیتون به جای روغنهای اشباع شده مانند روغن سبزپوسته برای پخت یا مارینه کردن میتواند به سلامتی قلبی کمک کند.
پرهیز از اضافه کردن نمک زیاد
– استفاده زیاد از نمک میتواند به افزایش فشار خون منجر شود. بهتر است مقدار نمک مصرفی را کاهش دهید یا از جایگزینهای نمک مانند ادویههای گیاهی استفاده کنید.
تنوع در مواد تزئینی
– مواد تزئینی مانند سبزیجات و سالادها میتوانند به تنوع و افزایش ارزش غذایی کمک کنند. سعی کنید از مواد تازه و متنوع برای تزئین غذاهای کبابی استفاده کنید.
حفظ اندازه سرو
– حفظ اندازه مناسب سرو برای جلوگیری از مصرف اضافی کالری و مواد مضر میتواند به سلامتی کمک کند.
توجه به مواد افزودنی
– در انتخاب سسها و مواد افزودنی دیگر به دقت اطلاعات تغذیهای را مطالعه کنید. سعی کنید از مواد با کمترین میزان چربی اشباع و نمک استفاده کنید.
تهویه و سوختگی
– اگر از روشهای پختی مانند گریل کردن استفاده میکنید، اطمینان حاصل کنید که مکانیسم تهویه خوب کار میکند تا از تشکیل سوختگیهای مضر جلوگیری کند.
توجه به این نکات و انتخاب مواد بهداشتی و سالم میتواند به بهبود سلامتی و لذت بیشتر از غذاهای کبابی کمک کند. همچنین، میزان مصرف و تنوع در انواع غذاهای مختلف نیز از اه
انواع غذاهای کبابی
در تهیه بیشتر کبابها از گوشت گاو ، گوساله و بره به صورت تکه ای یا چرخ شده استفاده میشود مانند کباب و جوجه و چنجه …
یکی از دیگر از کاربردیترین مواد اولیه در تهیه کباب ، گوشت مرغ میباشد که در تهیه انواع مدلهای جوجه کباب مورد استفاده قرار میگیرد.
ماهی نیز از دیگر مواد گوشتی میباشد که کبابی و دودی شده آن طرفداران زیادی دارد.
اغلب ما با شنیدن اسم کباب ، تصویری از مواد گوشتی به سیخ کشیده شده به خاطر میآوریم ولی باید دقت داشت که کبابها طیف گسترده ای دارند و به جز گوشت و مرغ ، مواد غذایی دیگر مانند میوه و سبزیجات را نیز میتوان کبابی کرد.
طرز کبابی کردن میوهها و سبزیجات
انواع سبزیجات مانند : پیاز ، سیبزمینی ، گوجه ، فلفل دلمهای ، هویج ، ذرت ، کاهو ، کدو سبز ، قارچ و … را میتوان در تکه های بزرگ و کوچک برش زده و در باربیکیو کبابی کرد و یا در فویل پیچیده و در کبابپز یا ذغال قرار داد
میوههایی مانند توت فرنگی، هلو، آناناس، موز، سیب، گلابی و … را نیز میتوان کبابی کرد و در دسرهای مختلف از آن استفاده کرد . کبابی کردن میوهها باعث شیرینی بیشتر آنها میشود. میوههارا نیز میتوان مانند سبزیجات به تیکههای مساوی تقسیم کرده و به سیخ چوبی کشید و یا در فویل قرار داد و کبابی نمود.
فواید غذای کبابی
- عدم استفاده از روغن
روغنها انواع مختلفی دارند که یکی از مواد اولیه ضروری و کاربردی در تهیه تمامی غذاها میباشد که ضررهای فراوانی دارد. مهمترین فایده کبابی کردن مواد غذایی ، عدم استفاده از روغن میباشد که سلامتی را به همراه دارد.
- خارج شدن چربی های اضافی در کباب
در تهیه غذا بر روی تابه و اجاق گاز ، چربیهای اضافه مواد غذایی در اثر حرارت از حالت جامد به مایع تبدیل شده و در تابه به خورد بافت غذا میرود ولی در روش کبابی کردن چربیهای اضافی سوخته و از غذا خارج میشود .
- طعم دودی و مطبوع غذای کبابی
کباب کردن مواد غذایی در باربیکیو و کبابپزها طعم دودی و مطبوعی را به غذا میدهد ، به ویژه اگر از ذغال برای تهیه کباب استفاده کرد . این طعم دودی هم در کباب گوشتی و هم سبزیجات دلپذیر میباشد.
- حفظ ارزش غذایی مواد کبابی
یکی از بهترین روشهای حفظ ارزش مواد غذایی کباب کردن میباشد چرا که در آبپز کردن به علت مدت طولانی پخت مواد در آب جوش ، بسیاری از ویتامین ها و خواص مواد غذایی از بین میروند و از طرفی سرخ کردن مواد غذایی نیز ضرر زیادی دارد. بنابراین روش کبابی برای کسانی که به سلامتی مواد غذایی اهمیت میدهند ، بهترین روش پخت میباشد.
- فواید بیشتر سبزیجات کبابی
برخلاف تصور اکثر مردم ، سبزیجات کبابی ، ویتامین ها و مواد معدنی بیشتری را در خود حفظ میکنند . هرچه این سبزیجات آب کم تری داشته باشند برای کباب کردن مناسبتر میباشند. بهترین روش برای کباب کردن سبزیجات قرار دادن در فویل میباشد.
- کالری کمتر غذاهای کبابی
غذاهای کبابی به علت عدم استفاده از روغن و سایر افزودنیها کالری کمتر دارند و مناسب جهت استفاده در رژیم غذایی میباشند.
- کباب کردن همراه با فعالیت های نشاط آور
لذت گریل کردن همه را تشویق می کند که به بیرون از خانه بروند . فعالیتهای فیزیکی در تهیه غذاهای کبابی و دورهم بودن خانواده ، باعث نشاط بیشتر میشود.
چگونه ارزش تغذیه ای کباب را بالا ببریم؟
تنها از مواد گوشتی برای تهیه کباب استفاده نکنید . سبزیجات کبابی نیز میتواند تجربه خوبی برای یک وعدهغذایی سالم و کم هزینه باشد . اگر از کبابهای گوشتی استفاده میکنید بهتر است در کنار کباب پیاز خام ، گوجه ، هویج ، اسفناج ، شاهی ، تره و ریحان استفاده شود چراکه باعث بالارفتن ارزش تغذیه ای کباب میشوند. همچنین در کنار کباب استفاده از لیمو و آب پرتقال به علت ویتامین سی موجود توصیه میشود و به هضم بهتر غذا کمک میکند.
در کنار کباب، گوجه فرنگی و هویج کبابی بهتر است یا خام؟
گوجه فرنگی دارای لیکوپن است که برای بدن بسیار مفید میباشد برخلاف برخی از سبزیجات که خام آنها بیشتر جذب بدن میشوند ، جذب لیکوپن در گوجه فرنگی کبابی بسیار بیشتر از خام آن میباشد . بنابراین گوجهفرنگی کبابی نهتنها ضرر ندارد، که خیلی هم مفیدتر است. هویج هم مانند گوجه ، نوع پخته شده آن بسیار مفید تر بوده و آنتی اکسیدان های بیشتری نسبت به هویج خام دارد.
چند نکته برای کباب کردن
- گوشت بدون چربی بخرید
بهترین نوع گوشتها برای کباب کردن گوشت بدون چربی مانند گوشت راسته، ماهی یا مرغ میباشد. هرچه چربی گوشت کمتر باشد کباب سالم تری حاصل میشود.
- سبزیجات خود را کباب کنید
در کنار کباب خود مقداری سبزیجات مانند فلفل ، کدو ،گوجه ، ذرت و … را نیز کباب کنید تا زا خواص آن بهرهمند شوید.
- از گاز به جای زغال استفاده کنید
برای سلامت بیشتر مواد غذایی بهتر است که از گاز به جای ذغال برای کباب کردن استفاده کرد. اگر با ذغال کباب میکنید مواظب باشید که در کنار اینکه گوشت به خوبی مغز پخت شده بیش از حد روی حرارت قرار نگیرد و در معرض دود کمتری باشد.
- گوشت خود را طعم دار کنید
مهمترین عامل برای طعم خوب کباب ادویه های به کار رفته ، برای طعم دار کردن مواد اولیه میباشد . برای این منظور از ۳-۴ ساعت قبل پخت ، مواد کبابی را درون ادویه های دلخواه بخوابانید . اغلب با توجه به نوع کباب از تعدادی از موارد زیر برای طعم دار کردن کباب ، استفاده میشود : نمک ، فلفل ، زردچوبه ، زعفران ، ماست یا سس ، روغن زیتون ، پیاز ، سیر ، سرکه سیب ، پودر خردل و آبلیموی تازه
مقالات مرتبط :
خرید باربیکیو متناسب با نیاز شما
بهترین مکان برای قرار دادن باربیکیو
چند باربیکیو ارزان قیمت و با کیفیت