تاریخچه باربیکیو
برای آشنایی تاریخچه باربیکیو ابتدا به معنای خود کلمه باربیکیو در عصر حاضر میپردازیم و سپس پیشینه آن را مورد بررسی قرار میدهیم.شرکت ویلاسازه در نظر دارد با جدید ترین وبروز ترین تولیدات باربیکیو های با کیفیت درجه یک و قیمت مناسب رضایتمندی مشتریان را در اولویت کار خود قرار داده است .
برای اطلاع از قیمت محصولات میتوانید با مشاوران ما در این مجموعه تماس بگیرید :09142244372
باربیکیو گازی و باربیکیو ذغالی رایجترین نوع باربیکیو موجود دربازار
باربیکیو در عصر حاضر چیست ؟
یکی از بهترین و سالمترین روشهای کبابی کردن گوشت ، مرغ و دیگر مواد غذایی استفاده از باربیکیو است. با استفاده از باربیکیو موادغذایی مورد نظر ، با دمای پایین و زمان پخت طولانی بر روی میلههای داغ ، به صورت غیر مستقیم کبابی و دودی میشوند و طعم خوبی میگیرند.
تاریخچه باربیکیو :
میل به غذاهای کبابی از ابتدای زندگی بشر دیده میشود. از زمانی که انسانهای اولیه آتش را کشف کردند و دریافتند که با قراردادن گوشت شکار خود بر روی آتش و کبابی کردن آن ، میتوانند از طعم و مزه بهتری برخوردار شوند.
باربیکیو یک کلمه کارابینی است. اصل کلمه باباکوآ (Barbacoa) بوده است که به مرور زمان برای راحتی گفتار ، تلفظ آن به باربیکیو تغییر پیدا کرده است . باباکوآ در اصل یک روش برای دودی کردن موادغذایی بوده است .در قدیم نخستین افرادی که از این روش برای طبخ غذا استفاده میکردند هندیها بودند. هندی ها باتوجه به عادات و رژیم غذایی خود ماهی و دیگر غذاهای دریایی را دودی میکردند.
بعد از هندیها اسپانیاییها از این روش طبخ غذا بهره بردند وغذاهای دودی و کبابی وارد رژیم غذایی آنها شد.
امروزه به طبخ گوشت و مواد غذایی به روش دودی و با حرارت کم و زمان طولانی باربیکیو گفته میشود که البته با رواج پیدا کردن گسترده دستگاههای باربیکیو ، معمولا هدف از گفتن این کلمه دیگر یک روش طبخ و دودی کردن نمیباشد و اغلب منظور خود این دستگاههای باربیکیو یا کبابپزها میباشد.
انواع مدلهای باربیکیو بر اساس سوخت مصرفی :
باربیکیو ها برای پخت مواد غذایی نیاز به سوخت دارند . بر اساس سوخت مصرفی میتوان باربیکیو را به سه دسته باربیکیو گازی ، باربیکیو برقی و باربیکیو ذغالی تقسیم بندی کرد . بعضی از انواع باربیکیوها چند منظوره بوده و میتوان از چند نوع سوخت برای کارکرد آنها استفاده کرد . مثلا هم با گاز کار کرده و به گاز شهری متصل میشوند و هم برای مکانهایی که به گاز دسترسی وجود ندارد با ذغال کار میکنند.
باربیکیو های ویلاسازه در اندازه و ابعاد مختلف
تفاوت گریل و باربیکیو چیست؟
اگرچه گریل و باربیکیو هردو ، روشی برای کباب کردن مواد غذایی بر روی حرارت شعله میباشند و هردو روش اغلب در فضای بیرون از خانه استفاده میشود ولی این دو روش یکی نیستند و نمیتوان این دو واژه را به جای یکدیگر به کار برد . تفاوت این دو ، در نوع حرارت و زمان پخت آن میباشد. در باربیکیو مواد کبابی را روی حرارت غیر مستقیم قرار داده تا با حرارت کم و در زمان طولانی کاملا مغزپخت شده و طعم کبابی و دودی به خود بگیرند ولی در روش گریل مواد کبابی مستقیما بر روی حرارت قرار میگیرد و در مدت زمان کوتاه غذای کبابی شما حاضر میشود . به دلیل شعله مستقیم و حرارت بالا ، بافت مواد غذایی کباب شده در روش گریل خشک و سفت میشود ولی در روش باربیکیو بافت کباب نرم و آبدار میشود. بنابراین روش گریل بیشتر برای سبزیجات مناسب میباشد .
انواع باربیکیو بر اساس جنس بدنه
باربیکیو سنگی ، باربیکیو فلزی ، باربیکیو آجری ،باربیکیو بتنی و سیمانی ،باربیکیو چدنی ، باربیکیو استیل
اندازه استاندار باربیکیو
باربیکیوها در ابعاد و اندازههای مختلف تولید میشوند.
عمق استاندارد برای تولید باربیکیو معملا 10 الی 12 سانتیمتر میباشد . این اندازه برای باربیکیو ذغالی اهمیت زیادی دارد چراکه اگر کمتر باشد احتمال چسبیدن ذغال به کباب و یا سوختگی آنها وجود دارد و اگر این اندازه بیشتر باشد کباب به خوبی مغزپخت نمیشود.
بهترین عرض برای تولید باربیکیو 40 سانتیمتر می باشد تا جایگیری سیخها به خوبی انجام شود و از آن بیرون نزد.
عمق و عرض باربیکوها اغلب یکسان و استاندارد میباشند و اصل تصمیمگیری در مورد طول باربیکیو با توجه به فضای موجود میباشد. طول باربیکیو معیار مهم در اندازه و ابعاد باربیکیو میباشد. هرچه طول باربیکیو بیشتر باشد تعداد سیخ های بیشتری را میتوان روی آن قرار داد.
نکات نظافت و تمیزی باربیکیوها
- با توجه به اندازه باربیکیو خود ، از همان ابتدا یک کاور مناسب تهیه کنید تا دیرتر کثیف شده و عمر آن افزایش یابد.
- قبل از استفاده از باربیکیو به تمیز کردن آن اقدام نمایید تا مانع از ورود گرد و خاک و آلودگی به غذای خود شودید.
- بعد از استفاده از باربیکیو نیز در اسرع وقت ، دستگاه را تمیز کنید تا چربیها و سایر لکهها و آلودگیها بر روی بدنه باربیکیو تثبیت نشود.
- برای تمیز کردن باربیکیو نباید از مواد آنزیم دار و شوینده استفاده کرد.
- تمامی قطعات قابل جداسازی دستگاه را پس از خنک شدن ، جدا کرده و بشویید.
- مشعل کبابپز را تمیز کنید تا لکهها و چربیها باعث تضعیف حرارت و شعله باربیکیو نشود.
مناسب ترین انواع باربیکیو گازی و ذغالی را در بالکن آپارتمان خود و ویلا
نکات ایمنی استفاده از باربیکیوها
- بعد از اتمام مراحل پخت و برای تمیز کردن دستگاه باید توجه داشت که دستگاه خنک شده باشد تا دچار سوختگی نشویم.
- به نوع سوخت دستگاه توجه شود و باتوجه به کارایی و ویژگیهای دستگاه از آن استفاده شود مثلا در مدلهای ذغالی مجاز به استفاده از سایر مواد آتشزا نمیباشیم.
- اگر باربیکیو شما پایه دار میباشد در محکم بودن پایهها دقت لازم را داشته باشد.
- اگر باربیکیو شما گازی میباشد مواظب نشتی احتمالی گاز باشید.
- مواظب باشید کودکان و حیوانات به باربیکیو نزدیک نشوند.
- همواره وسایل ایمنی لازم را جهت مهار کردن آتشسوزی احتمالی در دسترس داشته باشید.
- اگر باربیکیو شما برقی بوده و شعله آن خاموش شد ، بلافاصله اقدام به روشن کردن نکنید و چند دقیقه زمان دهید .
- مواظب باشید که باربیکیو در نزدیکی محلی که افراد خانواده نشسته اند روشن نباشد.
- نکات ایمنی قید شده در هنگام خرید و مشخصات محصول را اجرا کنید تا دچار حادثه نشده و طول عمر دستگاه افزایش یابد.
- باربیکیو باید از درختان ، پرچینها و سایر مواد قابل اشتعال دور باشد تا باعث آتش سوزی نشود.
- برای تقویت شعلههای ضعیف از سایر مواد آتشزا استفاده نشود.
- هنگام استفاده از باربیکیو از لباسهای آستین بلند که احتمال اشتعال آن وجود دارد استفاده نکنید.
- برای خاموش کردن ذغالهای مصرفی ، از آن فاصله گرفته و کمی آب روی آن بریزید.
مقالات مربوط به این موضوع :
بهترین مکان برای قرار دادن باربیکیو
چند باربیکیو ارزان قیمت و با کیفیت